Ingebruikname camerasysteem kentekenregistratie

Als u met de auto, motor, bus of vrachtwagen het kernwinkelgebied wilt binnenrijden kan dat tijdens de zogeheten venstertijden van maandag tot en met zaterdag van 6.00 tot 11.00 uur. Wilt u buitenom deze tijden toegang tot het kernwinkelgebied dan had u tot voor kort een ontheffing met pasje nodig. Met die pas kon u de bollards, palen die de weg blokkeren, laten zaken. Per 9 mei wordt dit systeem vervangen door een camerasysteem met kentekenregistratie.

 

Bij het nieuwe systeem blijven de venstertijden bestaan. Maar waar eerst de ontheffing gekoppeld was aan een pas is dat nu aan uw kenteken. Een camera controleert bij het in- en uitrijden van het kernwinkelgebied uw kenteken. Zo wordt automatisch bekeken of er voor uw kenteken een ontheffing is aangevraagd. Is die ontheffing er niet, dan ontvangt de eigenaar van het voertuig via het CJIB een boete.

 

Het camerasysteem is van Nederlandse makelij en is zo ingesteld dat het alleen maar foto’s van het kenteken maakt. Gezichten van bestuurder of passanten worden onherkenbaar gemaakt. Beelden van kentekens met ontheffing worden, maximaal, 24 uur bewaard. Foto’s van kentekens zonder ontheffing worden maximaal 72 uur bewaard.

 

Het aanvragen van een ontheffing kan via:

www.middelburg.nl/toegangcentrum