Gratis Sport & Beweegles in Dauwendaele voor vrouwen

Op donderdag 27 juni organiseert de buurtsportcoach van Welzijn Middelburg een proefles sport en spel in de gymzaal Westmede in Dauwendaele. De proefles is van 11 tot 12 uur voor alle vrouwen uit de wijk én daarbuiten die (nog) vitaler willen zijn. Vrouwen die mee willen doen, zien we graag om 11 uur in makkelijk zittende kleding en met sportschoenen bij de gymzaal tegenover de Franciscusschool.

Het idee van Sport & Beweeglessen voor vrouwen is afgelopen jaar gegroeid op verzoek van een tweetal wijkbewoonsters. Zij gaven aan behoefte te hebben aan meer sociale (Nederlandse) contacten om makkelijker mee te doen in onze maatschappij. In samenspraak met de buurtcoach van Welzijn Middelburg zijn er afgelopen periode onder andere taal- en yogalessen georganiseerd.
Omdat sport een verbindend middel is, vindt er nog een proefles Sport & Spel plaats. Meedoen aan de proefles is gratis en met name voor vrouwen met weinig Nederlandse/sociale contacten in de maatschappij en/of behoefte hebben aan vitaliteit. De buurtsportcoach werkt samen met de vrouwen aan conditie en kracht, bevorderen van sociale contacten en bouwen aan zelfvertrouwen.

Plezier staat voorop! Bij voldoende animo komt er na de zomervakantie een vervolg dat gecombineerd wordt met het organiseren van andere activiteiten.

 

Gerelateerde partners