Feestelijke plantmomenten aanleg Molenwaterpark

Vrijdagmiddag 6 december planten burgemeester Bergmann en wethouder Aalberts, samen met mevrouw de Muynck van Zeeland Refinery en de heer Gimaletdinov van Russische oliemaatschappij LUKOIL, tien Russische witte berken in het Molenwaterpark. Donderdag 12 december trekt de wethouder opnieuw zijn laarzen aan. Dit keer om heesters te planten samen met leerlingen van basisschool de Acaciahof in Middelburg. In januari volgt nog eenzelfde plantmoment met leerlingen van de ABS.

De witte berk staat bekend als de Russische boom bij uitstek. De tien gedoneerde berken staan daarmee symbool voor tien jaar partnerschap van LUKOIL en de Zeeuwse onderneming Zeeland Refinery. LUKOIL doet in het kader van het jubileum een blijvende donatie aan de regio waarbinnen zij al tien jaar actief is. Naast een bijdrage aan de vergroening van het park doneert het bedrijf ook de fontein én de kinderspeelplek in het nieuwe Molenwaterpark.

Heesters

De gemeente betrekt graag de omgeving bij de inrichting van het toekomstige stadspark. 12 december planten leerlingen van de Acaciahof heesters in het park. Half januari zijn leerlingen van de ABS aan de beurt om heesters te planten. Beide scholen staat aan de rand van het Molenwaterpark. De leerlingen kunnen daardoor de groei en ontwikkeling van de heesters en bomen goed volgen. De maanden december en januari lenen zich bij uitstek voor het planten van bomen. Naar verwachting vindt de officiële opening van het park plaats in mei 2020.