Extra schoolfruit Middelburgse basisscholen

Het EU-Schoolfruitprogramma 2018-2019 liep af op 22 april. In de week van 6 mei start het ‘aanvullend fruit’ programma op de basisscholen. Zo blijven deelnemende scholen toch voorzien van vers fruit voor de leerlingen.

Schoolfruit.nl levert het fruit aan groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen, zodat er drie dagen fruit kan worden gegeten. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), schoolfruit.nl en gemeente Middelburg. Veertien basisscholen in de gemeente doen mee aan het ‘aanvullend fruit’ programma.

Vitale Revolutie Dauwendaele

De wijk Dauwendaele doet mee aan een pilot van De Vitale Revolutie. Met De Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg een vitale omgeving realiseren voor haar inwoners. In het kader van deze pilot krijgen op basisscholen in Dauwendaele leerlingen van alle groepen fruit geleverd.

Schoolfruitprogramma

De landelijke actie EU-Schoolfruit 2018-2019 stimuleerde kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvingen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit. EU-Schoolfruit werd mogelijk gemaakt door financiering van de Europese Unie.

In november start er een nieuw programma EU-Schoolfruit 2019-2020.

Meer informatie over het EU-Schoolfruitprogramma en deelname aan het programma 2019-2020 op de website: http://www.euschoolfruit.nl.

Bron: Persbericht gemeente Middelburg