Expositie Frank van der Meijden: La Parata Bizarra

Van 12 oktober t/m 14 december 2019 is de tentoonstelling ‘La Parata Bizarra’ met werk van Frank van der Meijden te zien in de ZB. Hij is de tweede ‘Artist in Performance’ van ZB, als variant op ‘Artist in Residence’ en viert hiermee zijn 10-jarig kunstenaarschap. De expositie wordt op theatrale wijze geopend op 12 oktober om 16.00 uur op het Plein in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Kunstwerken
Frank van der Meijden, oud-manager van onder andere Doe Maar en BLØF, maakt eigentijdse beeldverhalen over het leven, onrecht, onze samenleving, politiek en religie. De attributen uit zijn objecten, zoals Barbies, heiligenbeelden, Action Man, beeldjes van porselein, kunstbloemen en sieraden, komen overal vandaan, maar vooral van rommelmarkten en uit tweedehands- en kringloopwinkeltjes. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze normaal gesproken voor andere doeleinden worden gebruikt. Deze elementen worden door Van der Meijden bewerkt en gecombineerd met verf, lijm, dingen uit de natuur, stoffen, touw tot originele en gelaagde kunstwerken. Zijn werk wordt inmiddels wereldwijd geëxposeerd.

Atelier Parata Bizarra
Voor kinderen van het basisonderwijs tot studenten van HZ University of Applied Sciences verzorgt Frank van der Meijden tijdens de looptijd van de expositie kunstzinnige workshops. Bij Atelier Parata Bizarra draait alles om fantasie. Van der Meijden neemt hen mee in zijn leven van muziekmanager tot kunstenaar. Na een inleiding en rondleiding langs de expositie worden deelnemers uitgedaagd aan een eigen kunstzinnig beeldverhaal te werken.

Nazomergast
Woensdag 30 oktober is er van 19.00 tot 23.00 uur een avondvullend programma met Frank van der Meijden in het Auditorium van ZB. Hij gaat in gesprek met Dione de Graaff en Peter Slager over zijn muzikale en artistieke leven, gelardeerd met zelfgekozen fragmenten en muziek. Toegang is gratis.

Umoja benefietdiner: een culinaire & kunstzinnige beleving
Ter afsluiting van de expositie van Frank van der Meijden organiseert ZB op 9 december een speciaal Umoja benefietdiner. Niemand minder dan Edwin Vinke van De Kromme Watergang verzorgt deze avond een Fruits de Mer menu. Ook zijn er muzikale optredens van special guests. Een deel van de geëxposeerde kunstwerken wordt deze avond geveild onder leiding van de bekende veilingmeester Joost van Damme. De opbrengst gaat naar het Umoja Klimaat- en Ontwikkelingsfonds van BLØF, dat kleinschalige duurzame energie- en waterprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteunt. Graag vooraf reserveren. Kijk voor meer informatie op dezb.nl.

Gerelateerde berichten