Energietoeslag beschikbaar voor minima Middelburg

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen van maximaal 800 euro. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. Vorig jaar besloot het kabinet dat 800.000 Nederlandse huishoudens met een laag inkomen in aanmerking komen voor een energietoeslag van 200 euro. De energieprijzen zijn sindsdien alleen maar verder gestegen, onder meer door de oorlog in Oekraïne. Daarom besloot het kabinet het bedrag te verhogen naar 800 euro.

 

Wie komt ervoor in aanmerking.

 

  • Huishoudens die op 1 februari 2022 een bijstandsuitkering van Orionis Walcheren ontvingen, hebben de eenmalige energietoeslag van €200 eind maart automatisch gekregen. Uiterlijk 9 mei 2022 ontvangen zij via Orionis Walcheren het restant bedrag van 600 euro op hun rekening.

 

  • Huishoudens met een Bbz-uitkering, een AIO-aanvulling en een aantal huishoudens met een minimaregeling zoals de individuele inkomenstoeslag ontvangen uiterlijk 9 mei 2022 via Orionis Walcheren een bedrag van 800 euro op hun rekening.

 

In bovenstaande situaties is een aanvraag niet nodig.

 

Zelf in actie komen

 

Huishoudens met een laag inkomen of weinig geld tot 120 procent van het sociaal minimum moeten zelf in actie komen. Deze huishoudens kunnen de eenmalige toeslag aanvragen vanaf 9 mei tot 1 december 2022 via Orionis Walcheren: orioniswalcheren.nl/extra-bij-laag-inkomen. Het aanvraagformulier is vanaf 9 mei beschikbaar. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden.

 

Mochten inwoners geen mogelijkheid hebben om de aanvraag digitaal te doen, dan kunnen zij contact opnemen met Orionis Walcheren, telefoon 0118 43 27 00.

 

Ook kunt u voor uw hulpvraag terecht bij Maatschappelijk Werk Walcheren en de Sociale Cliëntenraad Walcheren. Zij helpen u, gratis en zonder verwijzing.

 

En u bent van harte welkom bij het Inloopuur Geldzorgen. Dat is iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur in ZB (Openbare Bibliotheek) in Middelburg. Zij helpen u graag.