Eerste fase huurwoningen buitengebied Mortiere opgeleverd aan Groenwoningen Fonds

Eerste fase huurwoningen buitengebied Mortiere opgeleverd aan Groenwoningen Fonds van Credit Linked Beheer

Baarn, 12 juli 2021 – Aan het Groenwoningen Fonds‘, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer is de eerste fase van de gebiedsontwikkeling van Mortiere in Middelburg opgeleverd. De eerste fase omvat 20 duurzame grondgebonden huurwoningen in het buitengebied van de gemeente Middelburg.

 

Mortiere bestaat uit woningen in het middensegment. De grondgebonden eengezins-huurwoningen, zijn door aannemer MorgenWonen B.V., onderdeel van VolkerWessels gerealiseerd. Een belangrijk aspect van dit project is het zeer duurzame karakter van de woningen. Bij alle nieuwbouw die door Credit Linked Beheer wordt aangekocht, streeft de vastgoedbeheerder ernaar dat de huurwoningen duurzamer zijn dan wat de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft.

Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed van Credit Linked Beheer: “De woningen die in Middelburg zijn aangekocht, zijn zeer energiezuinig en worden voorzien van een lucht/water-warmtepomp, PV-panelen, een ventilatiesysteem met een WTW-unit (warmteterugwinning) en triple glas. Wij zijn blij dat we in navolging van onze eerdere projecten, opnieuw een bescheiden maar duurzame bijdrage kunnen leveren aan de woningproblematiek in Nederland.”

In totaal worden 43 huurwoningen door het beleggingsfonds in het Middelburgse Mortiere aangekocht. De woningen bestaan grotendeels uit prefab elementen die geconditioneerd worden gefabriceerd en op de bouwplaats worden geassembleerd. Hierdoor kunnen woningen, die binnen een dag wind- en waterdicht zijn, relatief snel worden opgeleverd.

Begin september wordt de oplevering van Fase 2 van de gebiedsontwikkeling verwacht. De gerealiseerde huurwoningen zijn gelegen aan de Carl Perkinsstraat, June Carterstraat, Fats Dominostraat en aan Poproute. Het beschikbare huurwoningaanbod wordt via Funda aangeboden.