Duim omhoog voor het houden van afstand!

De teams van Emergis preventie, 1NUL1 en Kwetsbaar online zijn gestart met de social mediacampagne ‘Duim omhoog voor het houden van afstand!’.

Met posts op Instagram, Facebook en LinkedIn roepen ze iedereen op zich aan de ‘anderhalve meter’-maatregel van de overheid te houden.

Jan de Vlieger, senior preventiewerker: “Op straat, in het bos, op het strand, in supermarkten, het openbaar vervoer en ook in de zorg. Je hoort steeds over situaties waarin mensen het niet lukt om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Dat is ook moeilijk! Want we zijn het helemaal niet gewend en sommige (werk)situaties laten het maar lastig toe. Al die mensen die het wél lukt om afstand te houden – en dat zijn er gelukkig veel – steken we met deze campagne een hart onder de riem. Met een ‘duim omhoog’ krijgen ze een compliment.” “En”, vervolgt De Vlieger, “met het toevoegen van de ‘duim omhoog’-banner aan hun profielfoto op Facebook maken ze duidelijk waarvoor ze staan en dragen ze op een positieve manier bij aan bewustwording.

Bekritiseren en klagen is makkelijk, maar een compliment geven én krijgen is veel effectiever en leuker!”