Drie livestreams in één week, tijdens de Week van Popaanzee bij De Spot!  

Drie livestreams in één week, tijdens de Week van Popaanzee bij De Spot! 

De Popaanzee zomertour viel dit jaar in duigen. Helaas pronken de namen van Young Villian, Rites & Little Symphonies nu niet op de affiches van verschillende grote festivals in Zeeland. Om de pijn een beetje te verzachten, sloegen Popaanzee en poppodium De Spot de handen ineen en bieden we ze alsnog een podium aan. Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli streamen we de drie acts en staat De Spot compleet in het teken de van de Week van Popaanzee. Dit alles is te volgen via de Facebookpagina van De Spot: https://facebook.com/spotmiddelburg

De bands maken deel uit van het Gold-traject van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek, dat wordt uitgevoerd door ZB.


Young Villian bijt donderdag 16 juli de spits af. Zijn stijl is niet te plaatsen in een bepaalde categorie, hiphop en rap met R&B invloeden komt nog het meest in de buurt. Vincent Lawrence a.k.a. Young Villian, geboren en getogen in de Verenigde Staten, begon als kleine jongen al met het schrijven van lyrics en rhymes. Met behulp van zijn muziek wil Young Villian positiviteit projecteren in het leven van anderen. Hij laat zich inspireren door artiesten als Busta Rhymes, Whitney Houston en Tupac Shakur. Young Villian won in 2018 de eerste prijs voor Beste Rapartiest én Beste Act van Stand Out. Ook stond hij dat jaar in de finale van Most Wanted.

Vrijdag 17 juli knallen we het weekend in met Rites. DIY mentaliteit, 80’s nostalgia, vinylverzamelingen en snelle gitaren; dat is Rites. De vijfkoppige formatie heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd binnen de hardcorepunk-scene. Met drie EP’s en meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland is de tourbus nog lang niet klaar voor de sloop. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers tot Cro-Mags en Turnstile tot Paint It Black zijn hoorbaar, maar Rites heeft vooral een eigen geluid. High energy hardcore met een punkrock-twist!

Als afsluiter zaterdag 18 juli Little Symphonies. Deze indieband maakt sfeervolle en nostalgische luisterliedjes. Inspiratie wordt gevonden bij artiesten als Bon Iver, Wilco en Radiohead. Little Symphonies verraste eind 2019 vriend en vijand met hun debuut ‘We Used To Be Immortal’. In dit album staat een donkere periode van zanger Maxim centraal, waarin hij zijn moeder verloor en daarmee ook zijn thuis in Vlissingen. De band exploreert thema’s als verdriet en sterfelijkheid, maar ook hoop en verwerking, en stopt deze liedjes in een atmosferische sound. Little Symphonies bestaat uit vier multi-instrumentalisten die hun repertoire live op overtuigende wijze weten over te brengen.