Donderdag 7 november: Popronde Middelburg

13e editie start met openingswoord van Danny Vera

Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt aanstaande donderdag neer in Middelburg! O.a. de Middelburgse artietsen YSA en Bekir zullen optreden tijdens Popronde Middelburg op donderdag 7 november. Popronde Middelburg wordt ieder jaar geopend in de Vleeshal met een openingswoord van een speciale gast. Dit jaar zal Danny Vera het festival openen, waarna Beryl Anne als eerste act zal aftrappen.

Over Popronde Middelburg

Popronde Middelburg vindt dit jaar voor de 13e keer plaats in de binnenstad. Dit jaar wordt het festival georganiseerd door Laurien de Feijter, Steffen Brinkhaus, en Lonneke de Klerk. Uit de landelijke selectie hebben zij zestien locaties in de Middelburgse binnenstad geprogrammeerd met Popronde acts. Naast de gevestigde locaties hebben zij Hard & Ziel en Sir Franklin weten te strikken als deelnemende locaties.

Programma

Om 19:30 start het programma van Popronde Middelburg in de Vleeshal met een openingswoord van Danny Vera. Daarna barst het festival los met de volgende artiesten: Beryl Anne, Port of Call, Adain & the Wild, la loye, WIES, Bekir, Simon Keats, YSA, LAURA, WHYBE, Queen’s Pleasure, Eva van Manen, Get Jealous, ONEGODLESS, Baer Traa, Beerbottle Chopsticks, Foxlane, Destructive Penguins, Dr Justice & the Smooth Operators, Price, BONGLOARD, Paracetamøl, Nancy Kleurenblind en De Zingende Roadie en Druiprek. (Zie bijlage voor tijdschema)

De optredens zullen plaatsvinden op de volgende locaties: Vleeshal, Drvkkery, Koffiepand (3voor12-podium), De Spot (OOR-podium), Seventy Seven, Hard & Ziel, B’tje Anders, Marktcafé, Le Penseur, ’t Hof- waar DJ Rond & Soepel (Dennis de Waard) tussen de Popronde-acts door draait, Bar American, Desafinado, Herberg, Brasserie Sir Franklin, Kloveniersdoelen, en Abdijtoren De Lange Jan.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Lange Jan Concert

Singer-songwriter WHYBE geeft een besloten concert in de Lange Jan. Dit concert wordt gesponsord door Wij zijn De Stad en is een besloten evenement (tickets zijn verloot door Wij zijn De Stad).

Radioshow WFM

Radiozender WFM zal tijdens Popronde Middelburg weer een liveuitzending verzorgen vanuit de bruisende binnenstad. Dit jaar vestigt WFM zich voor een avond in Stadsbrouwerij Middelburg (Korte Geere 17). Deze radioshow is ook live te bezoeken in het café. Het radioprogramma wordt later bekendgemaakt via de socials van Popronde Middelburg.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 145 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en My Baby.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl.