Dienstregeling Connexxion vanaf donderdag 19 maart aangepast

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart past Connexxion daarom de dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is vanaf 18 maart terug te vinden in de Connexxion reisplanner.

Door de frequentie te verlagen, voorkomt Connexxion dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgt Connexxion dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen zij ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.

Aangepaste serviceverlening in de bus
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt Connexxion reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee verminderen ze het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen ze een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van de medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via www.connexxion.nl.

Buurtbussen
De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers. De huidige situatie rondom het coronavirus heeft de buurtbusvereniging doen besluiten dat zij sinds maandag 16 maart tijdelijk niet rijden.

Servicebus Middelburg
De servicebus in Middelburg zal vanaf donderdag 18 maart ook niet meer rijden. Vanwege de overheidsrichtlijnen is het niet meer mogelijk om deze bus te laten rijden.

Actueel reisadvies
Vanaf 18 maart is de aangepaste dienstregeling verwerkt in de reisplanner. Houd deze pagina https://www.connexxion.nl/nl/nieuws/over-het-coronavirus/wijzigingen-zeeland en de andere online kanalen in de gaten voor updates.