5 april 2019, 14:25

Deel uw ervaringen met het AZC

MIDDELBURG: Heeft u ervaringen met het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Laurens Stommesweg in Middelburg? Wat gaat goed en wat kan in uw ogen beter? Laat het ons weten!

Sfeerbeeld asielzoekerscentrum aan de Laurens StommeswegMede op basis van uw ervaringen neemt het college van burgemeester & wethouders een besluit over de verlenging van het AZC.

Het AZC in voormalig verzorgingshuis Swerf-Rust opende in 2015 haar deuren voor vijf jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog eenmaal vijf jaar.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) diende het verzoek tot verlenging eind vorig jaar officieel bij de gemeente in. Het college van burgemeester & wethouders benadert dit verzoek van het COA positief.

Verlenging van het contract met het COA is echter geen automatisme. Diverse partijen waaronder de omwonenden worden betrokken bij de evaluatie en kunnen hun ervaringen met het asielzoekerscentrum delen.

Ook u kunt uw ervaringen delen! De gemeente weegt de uitkomsten uit de evaluatie en de actuele situatie mee voordat zij in juni een besluit neemt.

Wilt u uw ervaringen delen? Dat kan door uiterlijk 12 april te reageren. U kunt mailen naar of bellen met Harry Siebelink van de gemeente: h.siebelink@middelburg.nl / (0118) 67 5757. U bent ook van harte welkom voor een gesprek.

Bron: Gemeente Middelburg