De jeugd is aan zet in Middelburg

Jongerenwerk Middelburg organiseert in de maand augustus maatschappelijke activiteiten waarbij de inzet van jongeren tussen de 12 en 18 gevraagd én beloond wordt. Tijdens deze activiteiten gaan Middelburgse jongeren onder andere aan de slag om zwerfvuil op te ruimen en toeristen wegwijs te maken in de binnenstad. Hun inzet wordt beloond met een leerzame middag én een cadeaubon die besteed kan worden bij de lokale middenstand.

De actie Jeugd Aan Zet, op initiatief van Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB) en Maatschappelijke Diensttijd (MDT), wordt door het hele land op verschillende manieren ingevuld. Het doel is jongeren een zinvolle maatschappelijke bijdrage te laten leveren, waarbij zij ondertussen hun sociale vaardigheden ontwikkelen. In Middelburg is gekozen voor drie verschillende activiteiten, die vanaf 3 tot en met 29 augustus wekelijks worden georganiseerd.

Op de maandagen wordt in deze periode zwerfvuil ingezameld in de stad. Tijdens de woensdagen trekken jongeren als ambassadeurs van Middelburg de binnenstad in om toeristen met ballonnen welkom te heten en te voorzien van informatie en flyers die namens ondernemersvereniging VOM worden uitgedeeld. Op zaterdag 8, 22 en 29 augustus steken jongeren de handen uit de mouwen op mountainbikeparcours De Belt, waar onderhoud wordt verricht.

Aanmelden
Wie tussen de 12 en 18 jaar is en wil deelnemen kan zich aanmelden via de website van Welzijn Middelburg of bij de jongerenwerkers in één van de jongerencentra in de stad. Er is plaats voor maximaal 10 jongeren per activiteit. Na afloop ontvangen de deelnemers een cadeaubon ter waarde van 25 euro. De jongeren worden tijdens de acties begeleid door jongerenwerkers en vrijwilligers van Welzijn Middelburg.

Jongerenwerk Middelburg
Jongerenwerk Middelburg (jeugdcentra, ambulante begeleiding en coaches) betrekt jongeren bij de samenleving en maakt ze bewust van hun eigen omgeving. Sociaal beheerders en jongerenwerkers ondersteunen hen, samen met een enthousiaste groep stagiairs en vrijwilligers, bij het organiseren van activiteiten. Daarnaast geven ze training en ondersteuning aan wijkbewoners in Middelburg om de leefbaarheid te bevorderen. Jongerenwerk Middelburg is een onderdeel van Welzijn Middelburg.

Gerelateerde partners