De Alliantiefabriek: ook voor Middelburgers die cultuurplannen hebben

MIDDELBURG: Mensen die ons een beetje volgen weten dat wij kunst en cultuur in Middelburg een warm hart toedragen. Tegelijkertijd zijn er veel uitingen van K&C waar we nauwelijks iets van weten of gewoon niks mee hebben. Smaken verschillen nu eenmaal. Dat neemt niet weg dat we ook kritisch zijn soms. We vinden bijvoorbeeld dat er soms veel te veel vergaderd wordt, in plaats van gedaan. Er zou veel vaker samengewerkt kunnen worden. En de marketing en communicatie zou bij sommige instellingen een stuk beter spannender kunnen. We noemen maar een paar dingen.
Maar daarom vonden we het, ook al is het een beetje op de valreep, wel mooi om in een persbericht te lezen dat de instellingen samen met Gemeente Middelburg werken aan die dingen, binnen de zogenoemde Alliantiefabriek. Daar zitten ook vage elementen in, zoals die eeuwige stippen aan de horizon, maar toch.

Morgen komen zo’n 60 mensen vanuit de Kunst- & Cultuursector in Middelburg samen in Schouwburg Middelburg om werk te maken van de ambities uit de Cultuurvisie Middelburg 2028.

Heb je wat te vragen of aan te bieden om samen te werken in/met de Middelburgse kunst- en cultuursector, dan ben je van harte uitgenodigd! Aanmelden kan nog net, via m.den.hartog@middelburg.nl.

Bron: WijzijndeStad
Gerelateerde partners