Dalilla Hermans gaat in gesprek over racisme op Zeeuwse scholen

Ieder jaar nodigt ZBl Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een auteur uit om een novelle te schrijven over vrijheid en verdraagzaamheid. Dit jaar verbindt de Vlaamse auteur en journalist Dalilla Hermans haar naam aan de Literaire Tocht. In opdracht van ZB schreef zij de novelle ‘Zero’ en gaat daarover in gesprek met leerlingen van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Dalilla Hermans
Dalilla Hermans (1986) is auteur en opiniemaker. Ze werd geboren in Rwanda en geadopteerd. In haar werk strijdt ze tegen ongelijkheid, discriminatie en racisme. Ze schreef eerder het autobiografische Brief aan Cooper en de wereld, het kinderboek Brown Girl Magic. In 2019 volgde het fictieboek Black Out. Haar laatste boek Het laatste wat ik nog wil zeggen over Racisme verscheen in februari van dit jaar.

Lezingen
De Literaire Tocht vindt plaats van 26 t/m 30 oktober 2020. Hermans verzorgt in die week acht lezingen bij Scalda in Middelburg, Het Goese Lyceum in Goes, CSW Bestevaêr in Vlissingen en CSW van de Perre in Middelburg en Scheldemond in Vlissingen. Daarnaast komt Hermans voorlezen uit haar eigen boek ‘Brown Girl Magic’ in de ZB| Bibliotheek Vlissingen. Kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar kunnen van 15.30 uur tot 16.30 uur komen luisteren én ze gaan ook zelf creatief aan de slag. Aanmelden is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen aan activiteitvlissingen@dezb.nl.

De Literaire Tocht maakt deel uit van het programma Four Freedoms, Door Het Jaar Heen en de Black Achievement Month. De Black Achievement Month is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt in verschillende grote steden in het land. Sinds vorig jaar vinden ook in onze provincie diverse activiteiten plaats. Er worden bij ons verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de BAM een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren.