21 mei 2019, 13:50

Blijf in Balans! Valpreventie

Steeds vaker belanden ouderen in het ziekenhuis door een val in en rondom het huis. In 2016 werden er 9000 65-plussers in het ziekenhuis opgenomen nadat zij ongelukkig terecht waren gekomen. De angst om te vallen neemt eveneens toe. Dit heeft tot gevolg dat ouderen zich onzeker gaan voelen en daardoor de neiging hebben om thuis te blijven en niet naar buiten te gaan. Ze missen daardoor hun sociale contacten en dan ligt eenzaamheid op de loer.

Dinsdag 18 juni is er een gratis informatie bijeenkomst over een cursus valpreventie. Om 10.00 uur in Hof van Buren, Grand Café Willem.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt men informatie over valpreventie en hoe leuk het is om samen in beweging te blijven. Blijf in Balans start miv dinsdag 2 juli met een wekelijks beweegprogramma, met veel oefeningen. Daarna is er gelegenheid voor koffie en ontmoeting, elkaar leren kennen en voor gesprek. De cursus wordt gegeven door een speciaal hiervoor getrainde fysiotherapeut en de koffie ontmoeting wordt begeleidt door Manteling.

De informatie bijeenkomst is geheel vrijblijvend te bezoeken, ook voor mantelzorgers.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

FysiCo Nadorst, Manteling, Zorgstroom en Welzijn Middelburg.