Bibliotheken in Zeeland weer ‘open’

Vanaf 18 mei gaan de Bibliotheken in Zeeland weer open voor publiek voor alleen het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. De service van de afhaalbibliotheek (reserveren via formulieren op de website en afhalen bij een vestiging) blijft bestaan tot en met 15 mei. Er wordt gewerkt met afspraken per locatie. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Op de website van de eigen bibliotheek staan de openingstijden en de voorzorgsmaatregelen. 

Van de ontmoetings- en verblijfsfunctie zoals het lezen van kranten en tijdschriften, kopiëren en printen, studeren, een kopje koffie drinken of naar het toilet gaan, is nog geen sprake. Ook de internetpc’s zijn nog niet beschikbaar. Wel wordt vanaf 19 mei ook weer de reserveringsmodule beschikbaar gesteld zodat het weer mogelijk is materialen uit alle vestigingen van de Zeeuwse bibliotheken te lenen.

Veiligheidsmaatregelen

De RIVM-maatregelen worden strikt gevolgd. Per 10 vierkante meter mag er één bezoeker naar binnen. Per vestiging zal dat dus verschillend zijn. Ook kinderen zijn welkom en tellen voor één persoon. Er is dus steeds maar een beperkt aantal bezoekers in het gebouw. In elke vestiging zijn looproutes, bij binnenkomst staat desinfecteermiddel. Verzocht wordt alleen dat boek te pakken dat meegenomen wordt naar huis.

Activiteiten zoals cursussen, bijeenkomsten, evenementen en tentoonstellingen worden vooralsnog uitgesteld tot 1 september 2020.

Bibliobussen

De afhaalbiebservice door de bibliobus blijft ook na 18 mei gehandhaafd in de gemeenten Veere en Noord-Beveland. Op korte termijn wordt bekend gemaakt wanneer de bibliobus de reguliere dienst weer oppakt.