Balletschool Middelburg bij viering Slag om de Schelde

150 Zeeuwse dansers bij viering Slag om de Schelde

Op zaterdag 31 augustus start de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid met een groot evenement in Terneuzen. Zo’n 150 dansers, afkomstig van 9 verschillende dansscholen uit heel Zeeland, dansen die dag op het festivalterrein aan de Scheldeboulevard mee in een choreografie van Marjon van Grunsven.

Dans op locatie

Marjon van Grunsven is een choreograaf die wel raad weet met grootschalige dansprojecten. Zij heeft vanuit haar ervaring als artistiek directeur en choreograaf bij Cirque du Soleil (2007-2017), Efteling (2018) en haar eigen dansgezelschap Memento Dance Company een uitgesproken artistieke visie.
Het thema, De Slag om de Schelde, geeft ruimschoots aanleiding om al haar creativiteit en choreografische ervaring in te zetten met dansers uit heel Zeeland. De samenwerking met de dansers staat centraal. Zij spoort hen aan om zelf een verhaal te koppelen aan de bewegingen vanuit het thema dat zij als choreograaf gebruikt. Geen nabootsing, maar een eigen inbreng en inleving.

Samenwerking tussen Zeeuwse balletscholen

Dans leent zich er bij uitstek voor om abstracte begrippen als vrede, verbinding en vertrouwen in de toekomst uit te beelden. Om die reden heeft Stichting DanZee i.s.m. ZB het initiatief genomen om, samen met Marjon van Grunsven en balletscholen uit heel Zeeland, een speciale choreografie voor De Slag om de Schelde te maken.

Deelnemende balletscholen
Balletschool Middelburg, Balletschool Petrella Lion uit Axel, Balletschool Anita Bekers uit Oostburg, Elly Geelhoed Ballet uit Zierikzee, Balletschool Isabelle Zwaan uit Vlissingen, Jes! Dance Center uit Terneuzen en Stichting Dansz, Scalda MBO Dans en Balletstudio Free uit Goes.