Tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ in de ZB

foto's, Tentoonstelling, Tweede Wereldoorlog, ZB

Van 22 augustus tot en met 5 september is de tentoonstelling, ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ (Zeeuwse Canon), in het kader van 75 jaar vrijheid, te zien op het Plein van ZB in Middelburg. De pop-up tentoonstelling met de regionale foto’s van de provincie Zeeland is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bestaat vooral uit foto’s die hun zeggingskracht ontlenen aan de indringende verhalen die erachter schuil gaan. De foto’s zijn afkomstig uit verschillende beeldbanken en privécollectie. De selectie is gemaakt door een speciale projectgroep onder voorzitterschap van de Commissaris van de Koning Han Polman.

Landelijke Canon
Vijf foto’s uit de Zeeuwse Canon maken deel uit van de landelijke Canon van 100 foto’s. De 50 foto’s uit deze tentoonstelling zijn ook te zien op de afzonderlijke provinciale sites op www.in100fotos.nl. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek getiteld De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s dat ook te leen is bij ZB.

Tentoonstelling
De tentoonstelling reist vanaf 7 september door de provincie Zeeland. Heeft u belangstelling om de tentoonstelling een paar weken te tonen? Stuur dan een e-mail naar Pascal Elegeert, pelegeert@dezb.nl. Vermeld daarin uw contactgegevens en de data van uw voorkeur. Naar verwachting staat de tentoonstelling in mei 2021 opnieuw in de ZB.

Four Freedoms
Dit project komt voort uit het programma Four Freedoms door het jaar heen. De tentoonstelling is gemaakt op initiatief van het NIOD instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en wordt financieel ondersteund door Provincie Zeeland en Europe Direct.

Opening

Opening op vrijdag 21 augustus om 16.15 uur door gedeputeerde cultuur Anita Pijpelink, inloop 16.00 uur. We houden de Coronaregels in acht. Als u bij de opening aanwezig wilt zijn gelieve u aan te melden voor 15 augustus a.s. via secretariaat@dezb.nl