Wereld Alzheimerdag - Onvergetelijk Zeeuws Museum

25 september: Wereld Alzheimerdag – Onvergetelijk Zeeuws Museum

Gratis rondleiding voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten

Het Zeeuws Museum biedt in het kader van Wereld Alzheimer Dag een GRATIS Onvergetelijk Zeeuws Museum rondleiding aan voor mensen met dementie en hun naasten. De rondleiding vindt plaats op woensdag 25 september van 14.00 tot 15.30 uur in het Zeeuws Museum (Abdijplein, Middelburg).

PROGRAMMA
Aansluitend bij het thema ”Bewegen” gaan we in het museum op zoek naar de mannenpakken van de Zeeuwse boeren. In de nieuwe tentoonstelling “Mannenpak” vertelt het pak het verhaal van zijn eigenaar. Door dragen, werken, verslijten en verstellen zijn de sporen van het gebruik te herleiden. Zijn pak verraadt zijn functie binnen de gemeenschap, zijn geloof en zijn werk. De constructie en juist ook de deconstructie geven het pak een eigen gezicht.

WANNEER
Woensdag 25 september 2019 van 14.00 tot 15.30 uur

DUUR
1,5 uur

WAAR
We beginnen om 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De gratis rondleiding start om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

WAT
Tijdens de rondleiding staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de Zeeuwse kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten. Mocht u de smaak te pakken hebben dan kunt u zich later nog eens inschrijven voor de rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum.

INSCHRIJVEN / RESERVEREN
Inschrijven voor de gratis rondleiding: uiterlijk 5 werkdagen vooraf aan de rondleiding.
Reserveren kan via de telefoon: 0118 653000 of met een bericht aan rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl.

Gerelateerde partners